Zadarska Županija poziva obtnike koji zadovoljavaju uvjete programa za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području

Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu.

Bespovratne potpore u smislu ovog Javnog poziva dodjeljuju se za sljedeće namjene: poboljšanje uvjeta rada u radionici/poslovnom prostoru; financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata; edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.); troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama; izrada promidžbenog materijala; stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/umjetničkog obrta te za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

Zadarska županija želi pomoći očuvanju i razvoju tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na svome području, pa je objavila Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu. 

 

Bespovratne potpore u smislu ovog Javnog poziva dodjeljuju se za sljedeće namjene:

-         poboljšanje uvjeta rada  u radionici/poslovnom prostoru,

-         financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata,

-         edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.),

-         troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama,

-         izrada  promidžbenog materijala,

-         stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/umjetničkog obrta,

-         za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

 

Sukladno ovom Javnom pozivu, pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 50% prihvatljivih dokumentiranih troškova, a maksimalni iznos potpore je 1.000,00 EUR-a.

 

Rok za dostavu prijava počinje danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr a završava 15. svibnja 2024. godine.

U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije opisani su uvjeti i način provedbe ovog javnog poziva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

·         023/350-342 - ante.sjaus@zadarska-zupanija.hr,

·        023/350-437 - ante.vukasina@zadarska-zupanija.hr,

·        023/350-439 - marta.hordov@zadarska-zupanija.hr,

·        023/350-430 - bubicic@zadarska-zupanija.hr.

2. Izjava prijavitelja o podmirenim dugovanjima 1.Obrazac - Zahtjev za dodjelu bespovratne potpore TUO 3. Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja istih troškova 4. Izjava okorištenim potporama male vrijednosti JAVNI POZIV za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetn...