Volonterski centar Zadar raspisuje natječaj za dodjelu nagrada "VOLONTERSKA RUKA" 2017.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA "VOLONTERSKA RUKA" 2017.

Volonterski centar​ Zadar​ se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju​ ​volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i​ programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.

Poštovani,


Obavještavamo Vas da je Volonterski centar Zadar i ove godine objavio natječaj za dodjelu nagrada istaknutim volonterima i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. 
Nagrada „Volonterska ruka“ se dodjeljuje organizacijama i volonterima koji doprinose razvoju i promociji volonterstva.


Volonterski centar Zadar se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.


Želja Volonterskog centra Zadar je potaknuti organizacije da se što više usmjere ka volonterskom potencijalu te da se njihov rad i trud dosad, ali i u budućnosti cijeni i nagrađuje.


Dodjela nagrada će se održati 5. prosinca 2017. godine povodom Međunarodnog dana volontera.

Ovogodišnja dodjela je  sufinancirana u okviru Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu projekta „Volonterska šuma - Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva“ .

 

Na natječaj za dodjelu nagrade „Volonterska ruka“ mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fondacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se dakle mogu neprofitne organizacije - organizatori volontiranja s područja grada Zadra i Zadarske županije.


Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za svoj razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije. Prijaviti se mogu dakle:

- Organizacije koje u svoj rad uključuju volontere;

- Organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnoga društva;

- Organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika;

- Organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.


Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera u dosadašnjem radu.

Obrasce za prijavu te upute za prijavitelje možete pronaći na linku:

http://vczd.org/vijest-488-otvorene_prijave_za_volontersku_ruku_.html

Mole se svi zainteresirani da navedene obrasce dostave na sljedeću e-mail adresu: info@vczd.org najkasnije do petka 24.11.2017.

Sretno svima!