TRACK - Training for Agrifood Competences on Blockchain

Najava događanja s multiplicirajućim efektom u sklopu projekta TRACK

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije organizira događanje s multiplicirajućim efektom u sklopu projekta TRACK koji će se održati u petak, 16. prosinca 2022. godine u multimedijskoj dvorani centra za razvoj i edukaciju Poličnik u Poličniku.

Projekt je sufinanciran iz Erasmus+ programa Europske unije. Ukupan proračun projekta iznosi 147.270,00 €. Nositelj projekta je Agencija za Ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, a partneri su: Good Land Srl (It),Centr Regio Innov Trans Techn Agro Alime (Fr), Romagna Tech Societa Consortile Per Azioni (It),Universidad De Extremadura (Sp) i Institouto Agrotikis Kai Synetairistikis Oikonomias Inaso Paseges (Gr). Projekt je započeo s provedbom 01. listopada 2020., a završava 31. prosinca 2022. godine

Poljoprivreda i poljoprivredno-prehrambena industrija predstavljaju vrlo važan sektor u svim zemljama koje su uključene u projekt. Posljednjih godina sve je više znanja potrebno u disciplinama koje su neophodne za potporu inovacijama u sektoru: inovativne tehnologije, inovativni modeli, inovativni dizajn itd. Svatko u sektoru mora imati sve više specijaliziranih vještina: digitalnih, koje su korisnije no ikad prije za certificiranje, sljedivost lanca opskrbe, internetske transakcije (blockchain, lanac vrijednosti). U prehrambenom sektoru se mnoge tvrtke moraju nositi s neusklađenošću stvarnih vještina koje posjeduju njihovi radnici i vještina koje su zapravo potrebne. Usvajanje blockchaina u poljoprivredno-prehrambenoj industriji može pojednostaviti i integrirati poljoprivredne opskrbne lance, međutim, razina njegove primjene i dalje je vrlo niska u svim zemljama EU-a.

Cilj projekta: Poboljšanje znanja i vještina o Blockchain tehnologiji ljudi koji rade u poljoprivredno- prehrambenom sektoru razvojem i testiranjem novog modula obuke te pružanjem poljoprivredno- prehrambenim operaterima korištenje interaktivne platforme za učenje koja će se koristiti u svrhe obuke.