AGRI Smart

Održan Multiplier event u sklopu projekta AGRI Smart

Održan je Multiplier event projekta AGRI smart. Sam događaj se održao u prostorijama Gradske knjižnice u Benkovcu. Događaju je prisustvovalo 35 sudionika sa područja grada Benkovca i okolice.

U sklopu projekta AGRI Smart na kojem AGRRA ima ulogu projektnog partnera, uz partnere iz Španjolske, Bugarske, Italije i Rumunjske, financiranom iz programa Erasmus+ održan je Multiplier event.

Samom događaju prisustvovalo je 35 ljudi sa područja grada Benkovca i okolice, a tema eventa bila je precizna poljoprivreda.

Naime, ideja ovog projekta je razviti digitalne vještine i pružiti znanje i svijest o preciznim tehnologijama koje se mogu koristiti u području poljoprivrede kako bi ona postala održivija i kvalitetnija. Smatra se da su digitalne vještine poljoprivrednih poduzetnika potrebne da bi se usvojile metodologije u skladu s današnjim izazovima. Također, kako bi lakše zadovoljili potrebe rastuće svjetske populacije, a istovremeno smanjili štetu za okoliš.

Digitalna poljoprivreda način je povećanja učinkovitosti farme uz poboljšanje ekonomske i ekološke održivosti korištenjem umjetne inteligencije, robotike, analize podataka i drugih digitalnih alata i vještina. Povećana uporaba digitalnih tehnologija također će imati pozitivan učinak na kvalitetu života u ruralnim područjima i može privući mlađe generacije u poljoprivredu i pokretanje ruralnih poduzeća.

Multiplier event bio je izvrsna prilika za razmjenu iskustava te predstavljanje različitih zanimanja i vještina.