„AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“

Održana 1. motivacijska radionica u OŠ Sv. Filip i Jakov

U sklopu projekta „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“ održana je u OŠ Sv. Filip i Jakov u srijedu 11. prosinca 2019. prva motivacijska radionica s učenicima.

Sudjelovalo je 14 učenika u dobi od 5. do 7.razreda, a radionicu je vodio Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Učenici su tijekom rada u grupama osmislili više ideja kojima prezentiraju svoj kraj povezujući povijesno i kulturno naslijeđe, te prirodne ljepote u inovativni turistički proizvod koji vodi otvaranju novih poslova. Balinjera, popularni simbol Sv. Filipa i Jakova, pojavio se u dvije različite ideje – kao magnet za hladnjak i kao dio kompozicije koja uključuje i morske motive i koja bi bila prezentirana u prozirnom okviru izrađenom od tzv. epoxy smole. Osim toga, predložena je i izrada Rubikove kocke s motivima Sv. Filipa i Jakova, izrada majica s raznim motivima, izrada magaraca i drugih tradicionalnih motiva u šperploči, te izrada makete mjesta koji čine Općinu Sv. Filipi i Jakov u boci. U drugom polugodištu slijedi izrada odabranih ideja.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.