Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Počela registracija za projekte: Besplatan Wi-Fi za građane Europe - WiFi4EU

Europska komisija želi promovirati besplatnu Wi-Fi povezivost građana i posjetitelja u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javni objekti, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji širom Europe putem programa WiFi4EU u okviru CEF Telekoma. Proračun navedenog programa iznosi 120 milijuna eura za razdoblje do 2019. godine. Program će podržati instalaciju najsuvremenije Wi-Fi opreme u središtima zajedničkog života.

Projekt WiFi4EU namijenjen je građanima EU-a i posjetiteljima koji će moći besplatno pristupiti bežičnom internetu (Wi-Fi) na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, biblioteke i zdravstvene ustanove u EU-u. Instaliranje pristupnih točaka za bežični internet općine i poduzeća koja se bave instaliranjem bežičnog interneta mogu financirati s pomoću vaučera koji dodjeljuje EU.

Kako bi se prijavili, otvoren je WiFi4EU Portal za registraciju za jedinice lokalne samouprave te poduzeća za izvršenje radova i dobavljanje opreme.

Pozivaju se jedinice lokalne samouprave da se registriraju na WiFi4EU portalu, što mogu učiniti u bilo koje vrijeme, budući da se na poziv mogu prijaviti samo registrirane jedinice.

Datum i točno vrijeme registracije na portalu neće imati učinak na dodjelu vaučera.

Prvi poziv za dostavu prijava biti će otvoren 15. svibnja 2018. te će registrirane jedinice lokalne samouprave od tada moći podnijeti svoju prijavu. Vaučeri će se dodjeljivati prema redoslijedu prijave, odnosno prema točnom datumu i vremenu kada je prijava zaprimljena.

Tvrtke koje se žele registrirati kao izvođači radova i dobavljači opreme mogu to učiniti u bilo koje vrijeme.

Za dodatna pitanja posjetite stranicu WiFi4EU programa s najčešćim pitanjima ili pošaljite Vaš upit na stranici https://europa.eu/european-union/contact/write-to-us_en ili se obratite Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta kao CEF Telekom Koordinatoru na adresu e-pošte: e-poslovanje@mingo.hr