IMPROVNG CIVIC COMPETENCES OF ADULT LEARNERS THROUGH DIGITAL TOOLS - COUNT ME IN

Treći projektni sastanak u sklopu projekta Count Me In održan u Prištini, Kosovo

Treći transnacionalni sastanak u sklopu ERASMUS+ projekta ‘’Count Me In’’ održan je 29. i 30. siječnja 2019. godine u Prištini, Kosovo. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, a domaćin sastanka bio je projektni partner veleučilište Iliria.

Tijekom dvodnevnog sastanka, osam projektnih partnera raspravljalo je o drugom intelektualnom outputu, provedbi i komunikaciji Count Me In projekta.
Na sastanku je bilo riječi o metodologiji koja se treba primjenjivati tijekom razvijanja materijala za učenje i podučavanje u sklopu e-tečaja. Navedeni e-tečaj će kasnije biti dostupan na stranicama projekta.

U zadnjih 14 mjeseci provedbe projekta, partneri su u potpunosti završili isporuku prvog intelektualnog outputa koji je dostupan na sedam različitih jezika, uključujući i hrvatski. Prvi intelektualni output uključuje preko 60 kartica projekata, akcija i inicijativa s pametnim rješenjima u osam ciljnih područja (e-uprava, data mining, upravljanje otpadom, upravljanje vodama, urbana mobilnost, pristup svima, upravljanje energijom i građanske usluge), a dostupne su na web stranici projekta.

Tijekom travnja ove godine, predstavnici AGRRA-e će sudjelovati na trodnevnom osposobljavanju u Reus-u, Španjolska. Cilj osposobljavanja je omogućiti polaznicima stjecanje osnovnih znanja vezanih uz teme tehnoloških i pametnih rješenja primjenjivih u zajednicama u kojima žive.

Četvrti projektni sastanak održat će se u Rigi početkom listopada ove godine.