Supporting knowledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation

SKILLS+

Službena web stranica projekta Otvori u novom prozoru

Program: Interreg Europe
Nositelj: Ministarstvo regionalnog razvoja i transporta savezne pokrajine Saxony-Anhalt
Trajanje: 01/04/2016-31/03/2019; 01/04/2019-31/03/2021
Proračun projekta: 2.462.052,00 €

SKILLS+ je projekt međuregionalne suradnje s ciljem poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. 

Cilj projekta je unaprjeđenje javnih politika koje promiču informacijsko komunikacijske (ICT) vještine između malih i srednjih poduzeća u ruralnim sredinama kako bi poduzetnici na ruralnom području uvidjeli prilike koje pruža jedinstveno digitalno tržite kao i prednosti digitalnog gospodarstva. 

Projektno partnerstvo je sastavljeno od ukupno 12 partnera iz različitih zemalja Europe. Nositelj projekta je Ministarstvo regionalnog razvoja i transporta savezne pokrajine Saxony-Anhalt iz Njemačke, a projektni partneri su sljedeći: Kaniuum Etu Ltd. iz Finske, Ministarstvo zaštite okoliša i regionalnog razvoja iz Latvije, Sveučilište zapadne Makedonije iz Grčke, Regionalna razvojna agencija Malopolske iz Poljske, Županijska uprava Sør-Trøndelag iz Norveške, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA iz Hrvatske, Gospodarska i industrijska komora Bugarske, Ministarstvo kulture i turizma regije Castilla y Leon iz Španjolske, Pannon Novum West-Transdanubian regionalna agencija iz Mađarske, Sveučilište iz Latvije te Tehničko Sveučilište Ostrava iz Češke.

Projekt se provodi kroz dvije faze; prva faza je počela 1. travnja 2016. godine, a završava 31. ožujka 2019. godine nakon čega slijedi druga faza koja počinje 1. travnja 2019. godine,  a završava 31.ožujka 2021. godine. Prva faza se temelji na razmjeni iskustava pomoću kojih će se izraditi Akcijski plan za svako područje. Druga faza uključuje provedbu i praćenje akcijskog plana.

SKILLS+ Poster