AGRI Smart Erasmus+

AGRI's

Službena web stranica projekta Otvori u novom prozoru

Program: Erasmus+
Nositelj projekta: BIGBOSS PROJECT (Francuska)
Trajanje projekta:  01/11/2021 – 01/11/2023
Proračun projekta:  187.595,00 €

Partneri:
Fundacion Sieneva (Španjolska)

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (Hrvatska)

CHERKA TROVA (Bugarska)

MINE VAGANTI NGO (Italija)

SC PSIHOFORWORLD (Rumunjska)


Kratak opis projekta:
Ideja ovog projekta je razviti digitalne vještine i pružiti znanje i svijest o preciznim tehnologijama koje se mogu koristiti u području poljoprivrede kako bi ona postala održivija i kvalitetnija. Smatra se da su digitalne vještine poljoprivrednih poduzetnika potrebne da bi se usvojile metodologije u skladu s današnjim izazovima. Također, kako bi lakše zadovoljili potrebe rastuće svjetske populacije, a istovremeno smanjili štetu za okoliš.

Održiva proizvodnja bi se postigla ne samo upravljanjem ekonomijom, već i uključivanjem drugih čimbenika kao što su plodnost tla, erozija tla ili korištenje vode. U tom se kontekstu digitalna poljoprivreda pojavila kao obećavajući model koji će pomoći u postizanju ovih ciljeva pomoću precizne tehnologije.

Digitalna poljoprivreda način je povećanja učinkovitosti farme uz poboljšanje ekonomske i ekološke održivosti korištenjem umjetne inteligencije, robotike, analize podataka i drugih digitalnih alata i vještina. Povećana uporaba digitalnih tehnologija također će imati pozitivan učinak na kvalitetu života u ruralnim područjima i može privući mlađe generacije u poljoprivredu i pokretanje ruralnih poduzeća.

Ciljevi projekta:

  • Promicanje poljoprivrednog poduzetništva kao modela održive poljoprivrede
  • Razviti preciznu poljoprivredu u Europi kako bi se odgovorilo na rastuću potrebu za hranom i promicao novi model poljoprivrede prema održivijem modelu.
  • Osnažiti odrasle s digitalnim i poduzetničkim vještinama u poljoprivredno-prehrambenoj industriji kako bi postali akteri održive budućnosti i u isto vrijeme postali konkurentniji akteri