Očuvanje bioraznolikosti u ruralnim i morskim područjima otoka EU

Bioislands

Program: Erasmus+

Vrsta akcije: KA220-VET - Partnerstva suradnje u obrazovanju odraslih

Proračun projekta: 150.000,00 €

Organizacija prijavitelja: Centro pa Desaroyo di Aruba

Partnerske organizacije:

  • NVO MINE VAGANTI, Italija
  • Karipska zaklada za obrazovanje i kulturu, Nizozemska
  • CSI CENTAR ZA DRUŠTVENE INOVACIJE LTD, Cipar
  • Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, Hrvatska
  • SMART IDEA Igor Razbornik s.p., Slovenija


Opis projekta:

Projekt BioIslands će razviti visokokvalitetni tečaj e-učenja koji će im omogućiti stjecanje potrebnih kompetencija i vještina, kao i koristan tehnološki alat koji će im pomoći u izradi strategija očuvanja bioraznolikosti na temelju različitih pokazatelja. 

Aktivnosti:

 - Provedba transnacionalne fokusne skupine s istraživačima i profesorima za definiranje koje se kompetencije vezane uz očuvanje bioraznolikosti mogu prenijeti digitalnim učenjem (ukupno 20 sudionika). - Provedba pilotiranja R1 uz uključivanje 5 farmera, 5 pastira i 5 ribara po partneru.

- Provedba pilot akcije R2 uz uključivanje 5 farmera, 5 pastira i 5 ribara po partneru.

- Provedba jednog Međunarodnog dana bioraznolikosti 2023. godine u koji će partner uključiti dionike, javne vlasti na međunarodnoj razini kako bi promovirali do sada postignute rezultate i ishode projekta. Na temelju njihove dostupnosti, odrasli učenici koji će biti uključeni u testiranju R1 i R2 kako bi podijelili svoje izravno iskustvo.

- Provedba jednog multiplier događaja po svakom partneru s publikom od 20 dionika, javnih tijela i šire javnosti.

Ciljevi projekta BioIslands su: O1 poticati očuvanje bioraznolikosti u ruralnim i morskim područjima europskih otoka; O2 pruža odgovarajuću i kvalitetnu priliku za učenje poljoprivrednicima, pastirima i ribarima o očuvanju bioraznolikosti; O3 razvija digitalne instrumente jednostavne za korištenje koji mogu pomoći poljoprivrednicima, pastirima i ribarima u očuvanju bioraznolikosti u njihovom svakodnevnom radu.