Erasmus+ Guide Me Green

Guide Me Green

Službena web stranica projekta Otvori u novom prozoru

ProgramErasmus+
Nositelj projekta: Talijanska gospodarska komora za Njemačku
Trajanje projekta: 01/11/2021 – 01/05/2024
Proračun projekta: 264.465,00 €

Partneri:

  • Dom Spain
  • EURAKOM
  • X23
  • Landesverband der Volkshochschulen Sachsen-Anhalt e.V
  • Ajuntament de Reus
  • Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA

Kratak opis projekta:
Pandemija izazvana Covid-19 virusom donijela je značajne promjene u obrascima ponašanja, poslu, mobilnosti kao i u ostalim aspektima naših života. Navedene promjene imaju značajan utjecaj na turizam i putovanja kakve smo poznavali.

Pandemija je rezultirala i značajnim padom putovanja, zbog čega je turizam doveden u duboku krizu. Kao rješenja za izlazak iz krize putnicima se treba ponuditi pametnije, održivije i nezaboravnije iskustvo. Također, turisti s niskim primanjima su i inače u nepovoljnom položaju jer često nemaju znanja o održivom turizmu i održivim putovanjima.

Društveno odgovorno ponašanje nalaže da učinimo turizam pristupačnijim te da se ljudima ponude iskustva različitih perspektiva. Iz tog razloga je nastao projekt Guide Me Green koji ima za cilj uspostaviti veze između turista s niskim primanjima i turista u nepovoljnom položaju. Uz navedeno, projekt ima za cilj i povezivanje zajednica za održiva putovanja s turistima koje se potiče da putuju na održiviji način.

Ciljevi projekata će se postići uz pomoć projektnih rezultata - prikupljanja dobrih praksi, razvoja online programa za obuku, te razvoja alata i kampanje za promicanje uključivog i održivog turizma diljem Europe.