AGRRA I REVIJA "NJUŠKA GODINE"

NJUŠKA GODINE I MISS I MISTER AZILA 2022

Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjer veterinarski tehničar, već petu godinu zaredom organiziraju Amatersku reviju pasa „Daj šapu!" u kojoj sudjeluju psi mješanci i psi iz skloništa „Privlaka". Suorganizatori su Zadarska županija i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Detaljnije

POVJERENSTVO GRADA I ŽUPANIJE PREGLEDALO NASADE 13 POLJOPRIVREDNIKA

Započela kontrola OPG-ovaca koji traže oznaku domaćeg proizvoda

Povjerenstvo Tržnice Zadar, županijske Agencije za ruralni razvoj i Odjela za poljoprivredu i ribarstvo obavilo je kontrolu polja trinaestorice poljoprivrednih proizvođača Zadarske županije kako bi utvrdili tko je zaslužio certifikat »Proizvodi hrvatskog seljaka«. Velik je ovo iskorak za naše proizvođače jer će odsad na štandovima imati oznake koje ih izdvajaju od onih koji voće i povrće samo preprodaju. Velika je ovo promjena, napominje direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić, i za ovu gradsku tvrtku koja će odsad na svojim tržnicama moći nuditi robu s certifikatom izvornog proizvoda. - Nadzor nad poljima vlasnika OPG-a koji traže ovu oznaku provodimo ovoga tjedna. U Povjerenstvu su dva djelatnika Tržnice Zadar te dva agronoma iz AGRRA-e i županijskog Odjela za poljoprivredu. Proveli smo kontrolu nad gospodarstvima 13 prodavača te ćemo uskoro objaviti tko je dobio certifikat kojim oni sami jamče prodaju vlastitih proizvoda. Zadovoljstvo mi je što vam mogu prenijeti prve rezultate kontrole jer je nadzor pokazao da OPG-ovci koji su se prijavili za ovu oznaku na poljima zaista imaju sve ono što prodaju na pijaci. Ali, kontrola će i dalje utvrđivati imaju li na štandovima proizvode koje smo zatekli na poljima jer se certifikat može oduzeti utvrdimo li da nude robu koju nisu sami proizveli, najavljuje Letinić.

Detaljnije

AGRRA i Rera S.D. predstavili GECO2 na BIM WORLD-u

Predstavljanje projekta GECO2 – Green Economy and CO2 na manifestaciji BIM World Bas-Carbone Paris 2022

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i Javna ustanova Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-Dalmatinske županije sudionici su dvodnevne manifestacije BIM World Bas-Carbone, koja se održava 5. i 6. travnja u Francuskoj (Pariz). Naime, BIM WORLD Bas-Carbone Solutions mjesto je okupljanja ključnih aktera uključenih u ekološku tranziciju građevina i teritorija. To je od 2015.g. nezaobilazno mjesto susreta profesionalaca i zajednica za korištenje BIM-a i digitalne tehnologije u službi izgradnje, nekretnina i urbanog razvoja. Tu je i preko stotinjak izlagača te mnogobrojne radionice i konferencije za sudionike.

Detaljnije

AGRRA objavila javni poziv "HIBRIDIZACIJA TURIZMA I SEKTORA KULTURNE I KREATIVNE INDUSTRIJE (KKI)" u sklopu projekta CCI4TOURISM

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA HIBRIDIZACIJU SEKTORA TURIZMA TE KULTURNIH I KREATIVNIH INDUSTRIJA

Projekt CCI4TOURISM ima za cilj povećanje kapaciteta i utjecaja kulturnog i kreativnog sektora na nekoliko razina. Jedna od važnih je povezivanje s turističkim sektorom i unapređenje turističkih proizvoda/usluga koji zadovoljavaju načela održivosti i razvoja kulturnog i kreativnog turizma. Kako bismo podržali umrežavanje tvrtki koje posluju u ovim sektorima i mogu zajedno implementirati inovativne proizvode/usluge za kulturni turizam, prelazimo na sljedeću fazu projektnih aktivnosti.

Detaljnije

Lov na znanje

Održana završna konferencija projekta Lov na znanje

U nedjelju, 27. ožujka 2022. godine, održana je završna konferencija projekta Lov na znanje.

Detaljnije

6. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport

Održana završna manifestacija projekta SuDjeluj u Benkovcu

Danas 24. ožujka 2022. u Benkovcu je održana 6. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport. Kampanja je jedna u nizu aktivnosti projekta „Sudjeluj – poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Na kampanji je sudjelovalo preko 180 djece koje se družilo kroz različite sportske aktivnosti. Projektni tim je pripremio različite sportske izazove i zadatke za pojedinačno i ekipno sudjelovanje različitih dobnih skupina kako bi promovirali i razvijali socijalnu uključenost koristeći sport kao alat uključujući: vojnički poligon, potezanje konopa, trčanje s loptama. U sklopu kampanje pripremljen je i prigodan obrok za povratak izgubljene energije. Kroz kampanju organizatori su dijelili i multimedijalne priručnike za vježbanje kako bi promovirali sportski način života. Multimedijalni vodič osim u tiskanom obliku dostupan je i u video formatu na www. sudjeluj.com.

Detaljnije

Javna kampanja promicanja sporta kao sredstva za socijalnu inkluziju

Završna manifestacija projekta SuDjeluj 24. ožujka u Benkovcu

Ovim putem vas obavještavamo da se dana 24. ožujka 2022.u športskoj dvorani OŠ Benkovac održava šesta i završna manifestacija – javna kampanja promicanja sporta kao sredstva za socijalnu inkluziju. U sklopu manifestacije održati će se i završna konferencija projekta. Projekt SuDjeluj započeo je u travnju 2020. godine, a završava u travnju 2022.

Detaljnije

DIGIT@L LITERACY PORTAL

U Španjolskoj održan projektni sastanak u sklopu projekta Digit@l Literacy Portal

U sklopu projekta Digit@l Literacy Portal održan je sastanak projektnih partnera u Huelvi, Španjolska

Detaljnije

RURALNI TURIZAM

Agrrarizam na Anteni Zadar: Iva Bencun, Break a leg!

“Break a leg!” – naziv je boutique agencije koju vode tri žene, a čime se ova agencija bavi tema je novog izdanja emisije Agrrarizam, koju radimo u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije. Gošća nam je Iva Bencun, poznato lice kad su u pitanju outdoor aktivnosti, a u novoj nam je emisiji, kao suvlasnica ove agencije, predstavila sve aktivnosti kojima se bave na području marketinga i komunikacija, organizacije događanja i turizma.

Detaljnije

FEEL CROATIA

Agrrarizam na Anteni Zadar: Ivana Surać

Ivana Surać, vlasnica agencije Feel Croatia W.A.Y.S., gošća je novog izdanja emisije Agrrarizam, koju radimo u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije. Ivana je poduzetnica koja se na korak u samostalne poduzetničke vode upustila nakon dugogodišnjeg iskustva rada u bankarskom sektoru. S nama je podijelila razloge zbog kojih se odlučila na svoj, vrlo razgranat, biznis, a saznali smo i sve o brojnim djelatnostima kojima se bavi.

Detaljnije